manichiura piercing coafura moda  
  tatuaj horoscop diete cursuri  
  harta site contact   foto  

feminina.ro

home

websign 2008

 

In curand veti putea beneficia pe site-ul nostru de cartea electronica :

" TEHNICI DE MANICHIURA "

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SFATURI PENTRU SEZONUL CALD

Inainte de a va preocupa de stralucirea si coloritul unghiilor dumneavostra, atentia trebuie sa vi se indrepte asupra ingrijirii lor. Fie ca le purtati scurte sau lungi igrijirea unghiilor incepe chiar odata cu spalatul pe maini. In timp ce va stergeti cu prosopul, impingeti pielita unghiilor spre radacina, iar cand va ungeti cu crema, faceti ca ea sa ajunga si sub unghii: manichiura este pe jumatate facuta! Cealalta jumatate se efectueaza o data pe saptamana si nu va costa decat 30 de minute. Dupa o baie lunga, nici nu mai e nevoie sa va inmuiati degetele in apa calda, pielitele fiind usor de degajat cu un betisor sau cu prosopul. Nu le ciupiti cu foarfeca, pentru ca se rup si se pot infecta, ele fiind in fond ''chitul'' dintre pielea degetelor si unghii, bariera ce stavileste patrunderea bacteriilor. In magazinele nostre se gasesc acum produse speciale cu tot felul de uleiuri, menite sa le asigure elasticitatea.

Urmeaza apoi aplicarea unei creme pentru maini. Unghiile hidratate si suple, sunt usor de scurtat, fara sa se despice. Pila nu se foloseste decat dupa ce v-ati clatit si v-ati sters din nou pe maini, si intotdeauna de la margine spre mijlocul unghiei. Iar daca, in final, le masati cu o piele de caprioara, luciul este asigurat, chiar si fara lac! Daca insa vreti sa le dati cu oja, aveti grija ca ele sa fie perfect uscate, oricat ar fi ea de buna. Lacul aplicat pe unghiile umede sau unse se cojeste dupa cateva ceasuri.

Daca unghiile dumneavoastra sunt casante, cautati un intaritor si aplicati-l sub lacul de unghii sau in locul acestuia. El contine, printre altele, cheratina - care in cateva saptamani intareste unghiile si le face mai elastice. Iar daca unghiile continua, totusi, sa se rupa, inseamna ca ele au nevoie de o ingrijire speciala, cu uleiuri sau creme destinate lor, care contin aminoacizi, ceramide si calciu. Dar cea mai buna protectie, mai alea daca folositi zilnic detergenti pentru vase sau rufe v-o ofera manusile pentru menaj, chiar daca nu sunt deloc pe placul dumneavoastra.

Aplicarea laculuii de unghii
Inainte de toate, scuturati sticluta, pentru ca pigmentii sa se amestece bine cu lacul. Apoi, scurgeti pensula, caci stratul prea gros nu e bun de nimic. Incepeti cu mijlocul unghiei si continuati cu exteriorul. Daca unghiile dumneavoastra nu au o forma ovala, aplicati oja doar pe mijloc si lasati laturile neacoperite. Pentru a obtine o culoare unitara, aplicati doua sau trei straturi, dar faceti o pauza de circa 5 minute intre ele, fiindca altfel lacul se cojeste imediat. Exista si lacuri care se usuca instantaneu, iar pentru luciu se poate aplica un ultim strat de lac transparent. Daca nu sunteti prea indemanatice si va murdariti pe degete, petele se sterg usor cu un betisor cu vata inmuiat in dizolvant.

Indepartarea lacului de unghii
Este foarte importanta pentru persoanele cu unghii sensibile,pentru ca dizolvantul, la fel ca oja, contine solventi care provoaca uscarea excesiva a unghiilor. De aceea este bine sa nu agresam unghiile prea des. Iar in timpul liber pentru intarirea si protectia unghiilor este indicat tratamentul cu ulei caldut de masline sau cu ulei de ricin.